- Bahan A:
 - 5 biji putih telur
 - 1 sk cream of tartar
 - 100g gula
 
- Cara - cara
 - Pukul putih telur hingga kembang
 - Masukkan gula dan cream of tartar dan pukul sebati dan kembang
 
- Bahan B:
 - 5 biji kuning telur
 - 187g tepung naik sendiri
 - 1/2 cawan air
 - 1/2 minyak jagung
 - 100g gula
 
- Cara - cara
 - Pukul kuning telur dan gula
 - Masukkan bahan - bahan lain dan kacau sebati
 
Cara penyediaan kek
- Masukkan separuh adunan A ke dalam adunan B. Kacau secara kaup balik hingga sebati
 - Masukkan adunan A selebihnya. Kaup balik hingga sebati (jangan terlalu lama)
 - Bakar dengan oven api atas bawah hingga masak
 




No comments:
Post a Comment