- 150gram butter/marjerin
 - 400 gram tepung sagu – disanggai selama 10 minit
 - 100 gram gula aising
 - 100 gram keju cheedar – diparut
 - 1 biji telur 30 gram susu tepung
 - 75 gram santan pekat
 - 1/2sudu kecil garam
 
Cara-cara:
- Campurkan butter/marjerin, gula halus dan garam. Pukul sehingga kembang.
 - Kemudian masukkan telur dan santan, gaul sehingga sebati.
 - Masukan keju dan kacau rata.
 - Tambahkan tepung sagu dan susu tepung, kacau sehingga rata.
 - Kemudian masukkan dalam acuan mengikut bentuk yang anda sukai di atas loyang.
 - Sapukan sedikit kuning telur di atas permukaan biskut dan taburkan parutan keju
 - Kemudian bakar dengan suhu 160 darjah Celsius selama 20 minit atau sehingga masak.
 




No comments:
Post a Comment