- Bahan - bahan
 - 1 1/4 cawan minyak jagung
 - 4 biji telur
 - 120g gula castor
 - 120g gula perang
 - 250g tepung gandum
 - 1 sk baking soda
 - 1/4 sk garam
 - 1/4 sk serbuk kayu manis
 - 1 cawan walnut - panggang sekejap dan cincang kasar
 - 2 cawan karot - parut kasar
 - 1/2 cawan kismis
 
- Cara-cara:
 - Putar telur dengan gula hingga kembang
 - Masukkan minyak dan putar lagi
 - Masukkan tepung gandum, baking soda, serbuk kayu manis dan garam yang telah diayak sedikit demi sedikit
 - Masukkan karot, walnut dan kismis. Kacau sebati
 - Tuangkan dalam loyang telah dilapik dengan kertas
 - Bakar pada suhu 180 celcius selama 45 minit atau sehingga masak
 
Cream Cheese
- Bahan bahan:
 - 2 cawan gula icing(atau ikut tahap manis yang disukai)
 - 250g cream cheese
 - 75g unsalted butter
 - 2 sudu kecil esen vanila
 
- Cara - cara
 - Putar cream cheese, butter dan vanilla hingga sebati
 - Masukkan gula hingga sedikit demi sedikit. Putar sebati
 - Sejukkan. Kemudian hias pada permukaan kek
 




No comments:
Post a Comment