- Bahan A:
 - 3 biji kuning telur
 - 20g gula halus
 - 35g minyak jagung
 - 60ml susu segar
 - 1 sk esen vanila
 - 15g tepung jagung
 - 55g gandum
 - secubit garam
 
- Bahan B:
 - 3 biji putih telur
 - 30g gula halus
 - 1/2 sk cream of tartar
 
- Cara - cara
 - Pukul kuning telur dan gula hingga kembang
 - Masukkan semua bahan A yang lain kecuali minyak
 - Kacau sehingga sebati. Kemudian barulah masukkan minyak. Kacau sebati
 - Pukul bahan B sehingga kembang(bertanduk)
 - Satukan adunan bahan A dan B secara kaup balik
 - Masukkan ke dalam cawan kek kertas dan bakar sehingga masak. Api atas-bawah
 
Krim kastad
- Bahan-bahan:
 - 1 sb tepung gandum
 - 1 sb tepung kastad
 - 4 sb gula
 - 200ml susu segar
 - 1 biji telur
 - 1 sb mentega
 
- Cara - cara
 - Satukan semua bahan. Pukul sebati.
 - Masak di atas api perlahan sehingga pekat(kacau sentiasa)
 




No comments:
Post a Comment