- Bahan-bahan
 
 - 250g cream cheese 50g butter
 - 100ml susu segar
 - 6 biji kuning telur
 - 1 sudu besar jus lemon
 - 1/4 susu kecil garam
 - 60g tepung kek/tepung superfine
 - 20g tepung jagung Bahan B:
 - 140g gula halus
 - 6 biji putih telur
 - 3/4 sudu kecil jus lemon
 
Bahan A:
- Cara-cara:
 - Cairkan cream cheese, butter dan susu dgn teknik double boiler
 - Kemudian campurkan tepung, tepung jagung, kuning telur, garam dan jus lemon ke dalam adunan cream cheese dan gaul hingga sebati
 - Dalam bekas lain, pukul putih telur hingga kembang. Kemudian tambahkan gula dan pukul lagi sampai bertanduk (soft peak)
 - Campurkan adunan Bahan A tadi ke dalam adunan Bahan B dan kacau secara kaup balik
 - Masukkan adunan ke dalam bekas kek yang telah digris
 - Bakar kek pada suhu 160C dlm kira kira 1 jam, dengan cara bain-marie (waterbath)
 




No comments:
Post a Comment