Tuesday, June 2, 2020

Biskut Bangkit Cheese

Bahan-bahan:
  • 150gram butter/marjerin 
  • 400 gram tepung sagu – disanggai selama 10 minit 
  • 100 gram gula aising 
  • 100 gram keju cheedar – diparut 
  • 1 biji telur 30 gram susu tepung 
  • 75 gram santan pekat 
  • 1/2sudu kecil garam 


Cara-cara:

  1. Campurkan butter/marjerin, gula halus dan garam. Pukul sehingga kembang. 
  2. Kemudian masukkan telur dan santan, gaul sehingga sebati. 
  3. Masukan keju dan kacau rata. 
  4. Tambahkan tepung sagu dan susu tepung, kacau sehingga rata. 
  5. Kemudian masukkan dalam acuan mengikut bentuk yang anda sukai di atas loyang. 
  6. Sapukan sedikit kuning telur di atas permukaan biskut dan taburkan parutan keju
  7. Kemudian bakar dengan suhu 160 darjah Celsius selama 20 minit atau sehingga masak.

No comments:

Post a Comment