Tuesday, June 2, 2020

Kek Pandan

    Bahan A:
  • 5 biji putih telur
  • 1 sk cream of tartar
  • 100g gula
    Cara - cara
  1. Pukul putih telur hingga kembang
  2. Masukkan gula dan cream of tartar dan pukul sebati dan kembang
    Bahan B:
  • 5 biji kuning telur
  • 187g tepung naik sendiri
  • 1/2 cawan air
  • 1/2 minyak jagung
  • 100g gula
    Cara - cara
  1. Pukul kuning telur dan gula
  2. Masukkan bahan - bahan lain dan kacau sebati 

Cara penyediaan kek

  1. Masukkan separuh adunan A ke dalam adunan B. Kacau secara kaup balik hingga sebati
  2. Masukkan adunan A selebihnya. Kaup balik hingga sebati (jangan terlalu lama)
  3. Bakar dengan oven api atas bawah hingga masak

No comments:

Post a Comment