- Bahan A:
- 3 biji kuning telur
- 20g gula halus
- 35g minyak jagung
- 60ml susu segar
- 1 sk esen vanila
- 15g tepung jagung
- 55g gandum
- secubit garam
- Bahan B:
- 3 biji putih telur
- 30g gula halus
- 1/2 sk cream of tartar
- Cara - cara
- Pukul kuning telur dan gula hingga kembang
- Masukkan semua bahan A yang lain kecuali minyak
- Kacau sehingga sebati. Kemudian barulah masukkan minyak. Kacau sebati
- Pukul bahan B sehingga kembang(bertanduk)
- Satukan adunan bahan A dan B secara kaup balik
- Masukkan ke dalam cawan kek kertas dan bakar sehingga masak. Api atas-bawah
Krim kastad
- Bahan-bahan:
- 1 sb tepung gandum
- 1 sb tepung kastad
- 4 sb gula
- 200ml susu segar
- 1 biji telur
- 1 sb mentega
- Cara - cara
- Satukan semua bahan. Pukul sebati.
- Masak di atas api perlahan sehingga pekat(kacau sentiasa)
No comments:
Post a Comment