Bahan:
- 4 biji telur
 - 220g tepung naik sendiri
 - 120g gula kastor
 - 150g butter (dicairkan)
 - 1sb ovalette
 - 2sb susu pekat
 - 2sb sunqick oren
 - 1sk esen vanilla
 - 2 cawan buah kering (atau 1 kotak 250g)
 
Cara:
- Rendam buah kering dalam air panas selama 10 minit. Toskan kemudian gaul dengan sedikit tepung
 - Mix semua bahan kecuali butter dan buah kering sehingga kembang
 - Kemudian masukkan butter yang telah dicarikan. Sebatikan.
 - Masukkan buah kering yang telah digaul bersama sedikit tepung tadi
 - Masukkan ke dalam loyang 8 inci
 - Bakar 150 darjah, 60 min atau sehingga masak ikut oven. Api atas dan bawah.
 - Kemudian setelah masak, keluarkan kek dari loyang dan bungkus balut dengan plastic wrap. Biarkan lebih kurang 8 jam atau semalaman
 




No comments:
Post a Comment