Bahan - bahan:
A:
- 2 1/2 cawan gandum
 - 1/4 cawan minyak masak (dipanaskan)
 - Air secukupnya (lebih kurang 3/4 cawan)
 - sedikit garam
 
Cara - cara:
- Masukkan minyak panas dalam tepung gandum. Tambah garam. Gaul sebati dengan sudu/senduk
 - Masukkan air dan uli hingga adunan menjadi doh
 - Bahagi kepada 6 bahagian. Bulatkan
 
B:
- 1 1/2 cawan gandum
 - 2 sudu besar lemak sayur
 - 1/2 cawan mentega (atau sehingga jadi doh)
 - sedikit garam
 
Cara - cara:
- Masukkan lemak sayur ke dalam tepung yang dicampur garam. Gaul rata
 - Kemudian masukkan mentega. Uli hingga jadi doh
 - Bahagi kepada 6 bahagian. Bulatkan
 
Cara - cara:
- Masukkan doh B dalam A
 - Canai. kemudian gulung
 - Kemudian canai sekali lagi dalam keadaan doh tadi memanjang. Kemudian gulung
 - potong bahagi 5 bahagian.
 - Canai, letak inti, kelim
 





No comments:
Post a Comment