Bahan
Lapisan bawah:
- 150g keladi - potong dadu dan rebus
- 1 cawan tepung beras
- 1 1/2 sb tepung ubi kayu
- 150ml santan
- 3sb gula
- 350ml air
- sedikit garam
Lapisan Atas :
- 3/4 cawan gandum
- 1/2 cawan gula
- 2 biji telur
- 125ml santan
- 250ml air
- 1sk perasa keladi
- pewarna ungu
Cara:
- Satukan semua bahan A kecuali keladi kemudian tapis dan masukkan ke dalam periuk. Masak sehingga suam. Kemudian masukkan keladi.
- Tuang adunan tadi ke dalam loyang 8 inci. Kukus selama 15-20minit.
- Sementara itu, satukan semua bahan lapisan bawah dan tapis ke dalam periuk. Masak sehingga suam.
- Kemudian tuangkan ke atas lapisan bawah tadi. Kukus lagi dalam 20 minit atau sehingga masak
- Biarkan sejuk sebelum potong
No comments:
Post a Comment