Bahan A:
250 g tepung kek span
4 biji telur
60 ml susu cair/air
perasa pandan (saya suka rasa vanilla je)
1/2 sudu besar ovellete
Bahan B:
60ml minyak
Cara:
masuk semua bahan A, pukul sampai kembang. Kemudian masuk B, gaul kaup balik sampai sebati. Kemudian bakar.
Kastad Pandan:
Bahan A.
180 gm gula castor
500 gm air daun
pandan
10 gm halal instant
jelly powder
Bahan B
400 ml santan
85 gm tepung hoen
kwee
1 sudu teh pewarna
hijau
Secubit garam
Hiasan : 1/2 cawan
kelapa kering
Campur Bahan A ke
dlm periuk, masa atas api sederhana dan kacau.
Apabila mendidih
masukkan pula bahan B. Kacau hingga pekat.
Angkat dan kacau
sehingga suam.
kemudian, layer la atas kek yang di bahagi 2-3.
Masuk dalam peti, sejukkan
kemudian boleh hias dengan kelapa kering
No comments:
Post a Comment