Monday, October 7, 2013

Kek Lapis Pandan

Kek Span

Bahan A:
250 g tepung kek span
4 biji telur
60 ml susu cair/air
perasa pandan (saya suka rasa vanilla je)
1/2 sudu besar ovellete

Bahan B:
60ml minyak

Cara:
masuk semua bahan A, pukul sampai kembang. Kemudian masuk B, gaul kaup balik sampai sebati. Kemudian bakar.


Kastad Pandan:


Bahan A.
180 gm gula castor
500 gm air daun pandan
10 gm halal instant jelly powder
Bahan B
400 ml santan
85 gm tepung hoen kwee
1 sudu teh pewarna hijau
Secubit garam
Hiasan : 1/2 cawan kelapa kering



Campur Bahan A ke dlm periuk, masa atas api sederhana dan kacau. 
Apabila mendidih masukkan pula bahan B.  Kacau hingga pekat.
Angkat dan kacau sehingga suam.
kemudian, layer la atas kek yang di bahagi 2-3.
Masuk dalam peti, sejukkan
kemudian boleh hias dengan kelapa kering

No comments:

Post a Comment